• Català
  • Castellano
  • English
Media News

Formentera passarà a nivell 4 reforçat el pròxim dissabte 30 de gener

foto 2021 nivell 4 reforcatLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la vicepresidenta, Ana Juan, s’han reunit avui de manera telemàtica amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez. L’objectiu de la reunió feta a petició del Consell de Formentera ha set fer un seguiment i valoració de l’afectació de la covid-19 a Formentera. Després de la trobada, Alejandra Ferrer ha anunciat que el pròxim dissabte 30 de gener Formentera passarà a nivell 4 reforçat d’alerta sanitària a causa del nombre de contagis que hi ha actualment a l’illa i per assegurar una baixada ràpida dels casos.

Les principals novetats de les noves restriccions són que només hi podrà haver reunions socials d’un nucli de convivència, és a dir, no ens podrem ajuntar amb cap persona que no sigui del nostre nucli de convivència, la restauració haurà de tancar, només podran fer menjar per emportar fins a les 22h i entrega a domicili fins les 00h, els gimnasos també hauran de tancar, es continuarà amb el tancament perimetral i el petit comerç haurà de baixar l’aforament al 30% i tancar a les 20h, excepte els comerços essencials, entre d’altres mesures que estaran en vigor durant les pròximes dues setmanes.

Reunió explicativa
Abans de la reunió amb Armengol, la presidenta i la vicepresidenta també s’han reunit de manera presencial amb la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font. En aquesta trobada de caràcter tècnic han traslladat dades més concretes respecte de la situació sanitària de Formentera:

Actualment hi ha 162 contagiats a l’illa, dels quals 4 es troben ingressats a Can Misses i la resta rep atenció domiciliària a casa. Segons han explicat a la trobada, 96 dels contagiats responen a diferents brots actius a Formentera, el que significa que la situació està relativament controlada perquè es pot fer el seguiment dels contactes estrets més fàcilment, i que en aquest sentit es podria parlar d’una estabilització de les dades de contagi a Formentera.

Tot i que segons indiquen els responsables de Salut del Govern la situació s’ha estabilitzat, “des de Formentera hem volgut ser curosos i avançar al nivell 4 reforçat perquè hi ha altres problemàtiques com l’aparició d’altres variants de la covid que ja es troben a Eivissa, així com per les dades d’ocupació hospitalària a Eivissa, i per el gran nombre de casos que tenim a l’illa”, segons ha explicat la presidenta.

Alejandra Ferrer també ha afegit que el Consell ha tornat a posar sobre la taula la possibilitat de fer un cribratge a l’illa de Formentera, des del Govern ens han assegurat que “si les dades de contagi no baixen durant la pròxima setmana o 10 dies, es donaran les condicions per fer un cribratge efectiu a l’illa de Formentera per detectar els contagiats i fer l’aïllament que toca”.

El pas a nivell 4 reforçat és una decisió que compta amb el suport de tots els grups polítics i de la Pimef, que en una reunió mantinguda la passada setmana es varen mostrar d’acord en aplicar aquestes restriccions per baixar el nombre de contagis a l’illa.

Altres temes
A la reunió, la presidenta també ha traslladat a les responsables del Govern la necessitat de demanar a l’Estat i a Europa que la producció i distribució de les vacunes siguin més ràpides per arribar a l’estiu amb la població immune. D’altra banda, la presidenta ha insistit en què la clau per frenar la transmissió és aïllar els contactes estrets el més aviat possible i per això es necessari que millorin els rastrejos. També ha demanat que es reforci l’Atenció Primària perquè tots els malalts puguin ser atesos adequadament.

Per acabar, Alejandra Ferrer ha tornat a adreçar-se als formenterers i formentereres per demanar responsabilitat perquè compleixin amb les noves restriccions i siguem curosos amb tots els nostres contactes. “A partir de dissabte només podrem estar amb el nucli de convivència però hi haurà persones que aniran a la feina, els infants i adolescents a les escoles, així que hem de mantenir la distància i anar amb cura en aquests moments amb les mascaretes”, ha dit Alejandra Ferrer. La presidenta ha convidat les persones a “gaudir de l’illa, sortir i fer passejades en família, unes sortides que ens permetran no tenir sensació de tancament, però sobretot davant qualsevol símptoma”, segons ha insistit, “cridar a infocovid per en cas de que ho sigui frenar els contagis i posar-nos en mans de professionals”.


27 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Crews remove nearly 3,000 processionary nests by hand in one week

foto 2021 processionaria 1The Formentera Environment Department reports that approximately 3,000 pine processionary nests have been removed from local pine trees in the last seven days. The Consell de Formentera has brought in two outside contractors at a cost of €8,872 to oversee the effort, which started near the hospital and cemetery before continuing to Camí des Brolls, the Sant Ferran petrol station, Camí Vell de la Mola, Migjorn and Es Ca Marí. The 20-day operation will ultimately cover a large part of affected pine trees on the island.

Over five thousand cartridges scheduled to arrive in the days ahead will be used by local hunters who have agreed to collaborate in the effort to destroy nests in tall branches.

Islanders and healthy forests department collaborate
Environment chief Antonio J Sanz encouraged landowners and islanders at large to do their part to safeguard Formentera’s forests, and said the FED had information and other material  for those needing assistance.

“Tackling the pest’s spread on Formentera must continue to be a priority for the Balearic healthy forests department”, said Sanz. “We’re  seeing the caterpillar in more and more places, and aren’t out of the woods yet, not by a long shot.”

The Balearic Islands Institute of Nature, or Ibanat, is also working simultaneously to eliminate nests from the area of the island known as Sa Tanca d’Allà dins.

For more information visit the FED (Àrea de Medi Ambient) at carrer Mallorca, 15 (baixos) in Sant Ferran de ses Roques; call 971 32 12 10 ext.1 or send an email to mediambient@conselldeformentera.cat. Islanders can likewise contact the healthy forests division of the Balearic government on their website, or by phone (971 17 66 66) or email.

27 January 2021
Communications Department
Consell de Formentera

Upgrades on two Es Pujols roads

foto 2021 obres es pujols 1The Formentera Infrastructure Department reports improvements are under way on Avinguda Miramar and Carrer Punta Prima in Es Pujols to expand pedestrian space, remove architectural barriers and introduce beautification with new street furniture and lighting.

Department chief Josep Marí said the project marked a continuation of previous betterment works in the town’s centre, and sought to implement aesthetic improvements, increase pedestrian accessibility and benefit area restaurants. Like similar efforts in other Formentera towns, the operation is designed to make Es Pujols more people-friendly and redirect traffic toward the nearby ring road.

Overseen by UTE Xix Avenida Miramar, the €1.09m work began in December and is on track for completion in May.

26 January 2021
Communications Department
Consell de Formentera

Classes at fitness centre go virtual

The Formentera Sport Department reports that from tomorrow 26 January, amid closure of Antoni Blanc sport centre as part of tier 4 public health restrictions, classes will be held on the ‘Esport a Casa a Formentera’ YouTube page. Classes will happen live and will be led by regular course instructors. Effective today, the Consell will also cease to collect course fees until face-to-face activities resume. Islanders with questions should contact poliesportiu@conselldeformentera.cat or telephone 971 32 12 40 from 8.00am to 9.00pm Monday to Friday.

See below for activities schedule.

25 January 2021
Communications Department
Consell de Formentera

HORARI DIRIGIDES NIVELL 4-1a

HORARI DIRIGIDES NIVELL 4-1b

More Articles...

Page 1 of 258

Start
Prev
1

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat