• Català
  • Castellano
  • English
Media News

La presidenta Alejandra Ferrer explica l’aplicació del nou estat d’alarma a Formentera

Foto 2020 AF compareixencaLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha fet avui una roda de premsa i compareixença oberta a la ciutadania per explicar l’aplicació a l’illa de les noves mesures de seguretat arran la declaració del nou estat d’alarma per part del Govern central i les restriccions de mobilitat en horari nocturn. En acabar la compareixença s’han respost els preguntes dels periodistes i també a les dels ciutadans que les han fet arribar via WhatsApp al telèfon de Participació Ciutadana.

Alejandra Ferrer ha explicat que ahir es va decretar nou estat alarma que afecta a tot el país i que restringeix la mobilitat de les persones a tot l’estat entre les 23h i les 6h. El Consell de Formentera ja ha demanat que s’allargui a les 24h, i poder tornar a endurir si empitjora la situació a l’illa.

La resta de normes de relaxació que es varen aprovar dissabte a causa de la situació favorable que viu Formentera es continuen aplicant, segons ha recordat. Les principals normes són reunions socials i familiars de màxim 10 persones a l’interior i 20 a l’exterior. Els parcs infantils han obert portes i s’ha incrementat l’aforament a les terrasses.

“La nostra situació és favorable però hem de ser molt prudents. Ara estem bé i en un parell de setmanes podem estar malament per això hem de ser prudents i humils amb les nostre demandes”, ha destacat. Alejandra Ferrer ha assenyalat que hem de ser solidaris amb la resta de territoris amb una situació menys favorable, a més ha recordat que “som una única àrea sanitària l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. Si l’hospital de Can Misses es satura els nostres pacients també es trobaran en risc”.

La presidenta ha avançat que durant les pròximes setmanes, depenent de com evolucioni, defensarem que es tenguin en compte les particularitats i necessitats de Formentera tant a nivell sanitari, com social i econòmic, “com ho hem fet des de el principi”. Des de Formentera preferim avançar-nos en la pressa de decisions, igual que ho vàrem fer durant la primera onada, ha afegit.

Ara estam en la segona onada, on es necessari destacar que la major part dels contagis es produeixen en ambients festius i d’oci, reunions familiars o amb amics, sobretot en les trobades nocturnes que és quan hi ha més desinhibició i relaxació, “tots tenim moltes ganes de poder tornar a estar junts en una situació de normalitat, però quan ho fem ens posem en perill i posem en perill a la gent que estimam, per poder tornar a estar junts ara ens hem d’allunyar, hem de mantenir distàncies, usar mascareta i evitar contactes fora del grup estable”, ha matisat .

“Arriba l’hivern i amb ell altres malalties com la grip i afeccions respiratòries que en combinació amb el coronavirus poden resultar molt perilloses i pot agreujar els símptomes del malalts independentment de la seva edat”, segons ha destacat.

Alejandra Ferrer ha dit que “si entre tots ens cuidam aconseguirem tenir la major part de llibertats per a la vida quotidiana, anar a l’escola, treballar i tenir relacions socials en grups reduïts, A la nit ara que ve fred s’utilitzaran més els interiors, el que facilita el contagi, per això Formentera també es quedarà a casa a la nit, però ho farà pensant en que encara que tenim restriccions podem fer vida el més normal possible, sempre amb responsabilitat i complint amb les normes, però sobretot ho feim amb la consciència de mantindre aquesta situació i no haver de prendre mesures mes dures”.

Podeu seguir tota la compareixença en aquest enllaç.

26 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell ofereix una nova edició del curs d’integració social i cultural per a estrangers

cartell 2020 curs integracioEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que des d’avui i fins al 30 d’octubre ja estan obertes les inscripcions pel Curs d’Integració Social i Cultural, que enguany compleix la catorzena edició. El curs es desenvoluparà del 3 al 26 de novembre a l’Escola d’Adults de Formentera i és vàlid per a obtenir l’Informe d’esforç d’integració emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per a la preparació de l’examen CCSE de Nacionalitat.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, hi ha animat a la població estrangera de l’illa “a participar en aquest curs, que ajuda a la seva integració en la societat i, a més, afavoreix la seva regulació”.

El nombre de places disponibles enguany és de 12 alumnes per motius de seguretat sanitària, en comptes de les 15 habituals, i s’adjudiquen per ordre d’inscripció. Les persones interessades han d’adreçar-se a l’àrea de Benestar Social per fer les inscripcions en horari d’oficina de 9 a 14 hores i és necessari portar un document que acrediti la identitat de l’alumne (NIE o passaport).

El curs és gratuït i té una durada de 20 hores repartides en dues sessions setmanals: dimarts i dijous de 16,30 a 19 hores. Es realitza a l’aula gran de l’Escola d’Adults.

Els continguts que es tractaran en aquest curs, impartit per Dolores Fernández Tamargo, seran entre d’altres, valors constitucionals de l’estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d’Autonomia, Unió Europea i igualtat entre homes i dones.


26 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“Orientalismos” arrives Monday at ‘Ajuntament Vell’ gallery

cartell 2020 orientalismosThis Monday at 6.00pm, Orientalismos will take up residence at the Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”. The exhibit is open to the public —barring weekly closures on Sunday and Monday— from 11.00am to 2.00pm and 6.00pm to 8.00pm until 7 November.

Orientalismos is the union of Aida Miró and Simona Marziani, two artists and lovers of travel, nature and wide-ranging cultural influences, but it is also an invitation, beckoning visitors to join its creators on a tour of the ample range of possibilities offered by resin.

The paintings and artistic objects which Miró and Marziani exhibit integrate and harmonise that which surrounds them: nature; colourful, original characters; music and dance and the meeting of the free spirits of distinct cultures and countries, particularly those of the East (meditation, Zen, Buddhism, yoga, mandalas...). These things play their part in the creative process and exercise a discernible influence on the two artists.

Eivissa-born Aida Miró has lived in New York for the last six years, giving classes and working out of her studio in the Bronx. She received her undergraduate’s in fine arts and a doctorate in education, writing a dissertation on contemporary Japanese butoh dance that received cum laude mention from the Autonomous University of Madrid.

Simona Marziani was born in Milan, where she started illustrating and designing trompe l’oeils after studying art. Focusing energy on her own creative work since 1995, Marziani lives on Eivissa. She is a lover of Eastern philosophy, travel and nature.

23 October 2020
Department of Communications
Consell de Formentera

Formentera celebrates All Saints’ Day with screenings of fantasy and terror shorts

cartell 2020 curtmetratgesThe Formentera Department of Culture reports that on Friday 30 October, islanders are invited to an evening of fantasy- and terror-themed short films organised by the Barcelona International and Short Animation Film Festival (Mecal) in association with the Formentera Film Festival.

Screenings will start at 7.30pm in the Sala de Cultura (Cinema). Admission is free, but reservations are required to attend (email requests may be sent to reserves@conselldeformentera.cat). Public health measures will be observed.

Shorts in the special evening of terror will be screened from Spain, Switzerland, Netherlands, Norway, Peru, United Kingdom and France.

Films include:

El Juego - The Game (Peru, 2019)
Swipe (Netherlands, 2019)
The Dreamer (Norway, 2019)
Who’s that at the back of the bus? (UK, 2018)
Cerdita (Spain, 2018) Youth Jury Prize, Formentera Film 2019
The girl in the snow (Switzerland, 2017)
Le crayon (Belgium-France-Switzerland, 2017)
9 pasos (Spain, 2018)
Horrorscope (Spain, 2019)
A little taste (Spain, 2019)

Mecal is regarded as one of the most firmly-rooted of Spain’s film festivals, with quality, diversity and originality considered trademark characteristics. The All Saints’ Day evening of screenings has been put together in association with Formentera Film Festival, whose organisers have actively sought collaborative projects with distinct festivals since the very start of FFF. From 25 to 27 November, the organising arm of FFF will join forces with Espai F to host Cinema als quatre vents, where guests of La Mola’s Casa del Poble can catch jury favourites from the 21st Soria International Short Film Fest.

23 October 2020
Department of Communications
Consell de Formentera

More Articles...

Page 1 of 245

Start
Prev
1

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat